Без субсидії можуть залишитись 40% тернополян

Фото з мережі Інтернет

Ті, хто працюють за кордоном чи мають новеньке авто, про субсидію можуть забути. При нарахуванні пільги порахують доходи усіх членів сім’ї, навіть якщо ті незареєстровані у помешканні. Особи, котрі отримали спадок, також допомоги не матимуть. Без субсидії цьогоріч можуть лишитися близько 40% тернополян.

 

Це пов’язано з новими змінами, які вступають у дію з травня. Такі невтішні прогнози дає управління соціальної політики. Про те, хто потрапить в ряди щасливчиків та зможе і надалі отримувати пільгу при сплаті житлово-комунальних послуг, поговорили під час прямого ефіру 11 травня.

 

Нагадуємо, що Міністерство соцполітики змінило форму декларації для отримання субсидії. Тепер з 1 травня 2018 року в декларації про доходи необхідно буде вказувати доходи всіх членів родини (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами. Без субсидії залишаться й ті, хто має авто, дата випуску якого менше п’яти років. Крім того, у положенні передбачено, що при перебуванні за кордоном протягом двох місяців одного із членів сім’ї на субсидію теж розраховувати не варто. Але це далеко не всі нововведення, які регламентовані в 329 постанові Кабміну, яка набула чинності 27 квітня поточного року.

 

— Більшість тернополян мусять знову подавати заяви на отримання субсидії. Зокрема, це стосується тих, котрі мають зміни у складі сім’ї, отримали право власності на майно тощо, особам, які тимчасово не проживали у помешканні (але були зареєстровані) чи внутрішньо переміщеним особам, котрі мали укладені договори оренди, - розповідає начальник відділу з прийняття рішення щодо надання житлових субсидій управління соціальної політики міської ради Оксана Дендевич.

 

Субсидії цього року призначатимуть в два етапи – на неопалювальний період (з травня по 30 вересня), а також на опалювальний (з 1 жовтня по 30 квітня). Раніше ж пільги нараховували на рік, а в опалювальний сезон спеціалісти управління просто здійснювали перерахунок. Внутрішньо переміщені особи й ті, котрі мають договір оренди, отримували субсидію за місцем проживання, а не реєстрації, як всі інші.

 

Тепер для отримання пільги вони повинні двічі на рік подавати пакет документів – на початку неопалювального та опалювального періодів. З 14 травня починається прийом документів. Подати їх тернополяни можуть протягом двох місяців. Але нарахування здійснюватимуть уже з неопалювального періоду.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ