На тернопільській «Алясці» зграї бродячих псів продовжують нападати на людей

Фото з мережі Інтернет

Зграї бездомних собак заполонили район вулиць Володимира Великого, Леся Курбаса та Василя Симоненка. Вже не перший рік мешканці мікрорайону скаржаться на агресивну поведінку бездомних тварин, але міській владі і захисникам тварин ця проблема "до лампочки". Мешканці мікрорайону вже бояться відпускати дітей в школу, та й самі з острахом виходять на вулицю.

 

Загострення ситуації обумовлене весняним періодом. За останні 2 місяці на цих вулицях вже тричі бездомні собаки нападали на мешканців мікрорайону. І якщо у двох попередніх випадках люди відбулись лише переляком і порваним одягом, то буквально в неділю 11 березня 2018 року бродячий пес таки покусав перехожу.

 

Про цей випадок варто розказати дещо детальніше. На місце події викликали швидку допомогу. Машині знадобилось більше 15 хвилин, щоб проїхати кілометр дороги від станції швидкої допомоги на "Канаді" до розвилки Симоненка і Володимира Великого... Лікарі, котрі приїхали до потерпілої не мали з собою нічого, окрім йоду. Найкращою порадою медиків було промивання рани розчином господарського мила! Хоча ні самого мила, ні його розчину вони не мали... В травмпункті, куди забрали жінку, рану таки чимось промили і наклали бинтову пов'язку... Доки потерпілу ганяли з травмпункту в приймальне і назад - пов'язка на нозі, звичайно, сповзла... На прохання якось закріпити пластирем - повідомили, що пластира нема - треба купити і принести... Про таке, як необхідні лікарство чи ін'єкцію навіть мови не може бути. 

 

Свідки нападу вирішили таки викликати поліцію, оскільки медики не зобов'язані про такі випадки повідомляти правоохоронців. Звичайно, надії на реформованих не було і нема, але факт таки вирішили якось описати, хоча б для історії. Заяву написали на ім'я поважного поліцейського Гаврилюка. Куди попаде цей папірчик можна лише здогадуватись, якщо його дівчинка-поліцейська з макіяжем і модним татуажем десь сама його не згубить...

 

В результаті, маємо доволі невтішну картинку - ситуація з агресивними бродячими тваринами продовжується роками. Бездомні собаки плодяться в районі старих дач, які вже давно стали притоном для пияків, наркоманів та смуглявих "ворожок". Відповідні міські служби ситуацію не контролюють, а числені захисники тварин, які плодяться таким самим темпом, як і самі бродячі пси теж не можуть дати собі раду.

 

Ось таким воно є Файне місто з численими фестивалями, прагненням до європейського життя і покусаними бродячими псами щасливими жителями... 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ