Тепер злісниками неплатниками аліментів в Тернополі займеться цілий штаб

Фото з мережі Інтернет

22 лютого в Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області відбулося розширене засідання обласного оперативного штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами ДВС рішень про стягнення аліментів.

Створення такого штабу на Тернопіллі – це частина діяльності Мін’юсту в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» щодо захисту прав дитини.

 

 

Під час засідання обговорено реалізацію та застосування основних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів».

 

Одночасно звернуто увагу на обов’язковість дотримання державними виконавцями вимог законодавства при виконанні рішень про стягнення аліментів, зокрема обов’язковість виконання ними вимог частини дев’ятої та десятої статті 71 Закону України «Про виконавче провадження» щодо винесення постанов про встановлення тимчасових обмежень у праві та складанні протоколів про вчинення адміністративного правопорушення стосовно боржників, які мають заборгованість за якими перевищує один та більше років та стягується в примусовому порядку.

 

Працівники управління юстиції використовують усі законні методи впливу на злісних неплатників аліментів, і як наслідок є налагоджена співпраця у цьому напрямку із Тернопільською облдержадміністрацією, прикордонною службою, регіональним сервісним центром МВС, поліцією, обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

 

Завдяки спільним зусиллям зможемо захистити право кожної дитини на гідне життя, оскільки щасливі діти – це найбільший скарб.

 

Державна виконавча служба Тернопільщини попереджає – не забувайте про своїх дітей!

 

Нагадаємо, з 06 лютого цього року набрав чинності Закон #ЧужихДітейНеБуває, за яким суттєво посилено відповідальність за невиконання рішення суду про стягнення аліментів.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ