Степан Барна: Наше стратегічне завдання – покращити якість доріг області

Фото з мережі Інтернет

Ми прагнемо реалізовувати інвестиційні проекти не лише в плані будівництва доріг, а й у розвитку інфраструктури області. Тому підходимо до втілення наших задумів комплексно і шукаємо будівельні компанії, які візьмуться за цю роботу.

 

На цьому акцентував голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час зустрічі з представниками турецької компанії Онур Конструкціон Інтернешнл, яка спеціалізується якраз на цьому напрямі діяльності й вже успішно працює в Україні, зокрема, в сусідній Львівській області.

 

Під час знайомства з представниками компанії очільник області відзначив, що Тернопільщина веде активну політику в напрямі соціально-економічного розвитку на рівні України. «Ми працюємо максимально активно щодо створення комфортних умов для бізнесу. За багатьма рейтингами Тернопільщина входить у п’ятірку областей із сприятливим інвестиційним та бізнес-кліматом. Також, за останніми даними рейтингу Regional Doing Business, ми посідаємо 5-те місце щодо легкості започаткування та ведення бізнесу в Україні», – поінформував Степан Барна.

 

Крім того, він повідомив, що на території області працюють понад 230 підприємств з іноземним капіталом. Й наголосив, що сьогодні є змога обговорити співпрацю в одному із ключових напрямів розвитку області, а саме: будівництва доріг. Адже Тернопільщина це 5 тис. кілометрів доріг загального значення, з них 1 400 км – дороги державного та 3 600 км місцевого значення. Водночас, у планах – відновлення не тільки стратегічних магістралей Тернопіль – Дубно, Тернопіль – Львів, Тернопіль – Хмельницький, а й будівництво автошляхів у напрямі Чернівців та Івано-Франківська. Не залишаться поза увагою й дороги місцевого значення. На їх ремонт уже цього року спрямується близько 300 млн. грн.

 

«Наше стратегічне завдання – покращити якість доріг області. Тому ми зацікавленні в активній діловій співпраці з будівельними компаніями, а також у співпраці з вами, яка маємо надію, створить відповідні умови для подальшого українсько-турецького співробітництва», – підкреслив голова ОДА.

 

Крім доріг, за словами Степана Барни, маємо зацікавлення й у відновленні роботи тернопільського аеропорту. Про це детальніше розповів голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

 

Довідково

 

ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» — дочірнє підприємство турецького будівельно-підрядного транспортно-торгово-промисловового АТ «Онур Тааххют», що здійснює будівництво і ремонт автошляхів та трамвайних колій в Україні. Підприємство брало участь в будівництві автошляхів Київ-Чоп і Київ-Одеса.

 

Загалом, турецька компанія «Онур Тааххют» заснована в 1991 році і успішно реалізувала важливі проекти в Хорватії, Україні, Тунісі, Молдові, Омані та Туркменістані, і в деяких з цих країн підтримує успішну діяльність.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ