Тернопільська рестораторка розповіла про тонкощі ведення сімейного бізнесу

Фото з мережі Інтернет

Олено, скільки часу особисто Ви займаєтеся цим бізнесом (Ресторанний комплекс “Калушка”)?

 

Так, справді нашій справі вже 20 років! Особисто я, ще навчаючись у школі, у вихідні підзаробляла офіціантом у нашому закладі. Просто батьки вважали, що дочка повинна знати справу з її внутрішньої сторони та вміти самостійно заробляти. А вже самостійно та повноцінно я перейняла нашу справу 9 років тому назад. За цей час  встигла пройти шлях від учениці в школі до доцента кафедри в університеті.

 

У комплексі «Калушка» функціонують 2 бенкетні зали та цілодобове кафе, знане усім, як кафе «Зупинка». Тобто, Ви володієте двома різноплановими закладами громадського харчування. Який заклад потребує більших затрат часу та сил?

 

Коли займаєшся своєю справою неможливо встояти на місці. Відкиття та функціонування бенкетних залів стало необхідним розширенням. Ми любимо своїх клієнтів та чекаємо на них не лише на швидкі та ситні перекуси, але й з радістю розділяємо з ними головні їх свята.

 

У кафе «Зупинка» зупиняються абсолютно різні соціальні типи людей. Чи бували неприємні випадки з клієнтами і як персонал з такими людьми справляється?

 

Напевне у кожній справі, як і у житті, абсолютно ідеальних постійних ситуацій не буває. Але ж ми усі просто люди, інколи нам може бути властивий поганий настрій, можемо допускати незначні помилки або можемо стикнутися з непередбачуваними обставинами. Наші клієнти  та наш колектив, як одна сім’я, – йдуть на поступки, уникають конфліктів  та, звісно,  цінують доброзичливі відносини.

 

Окрім, ресторації «Слава» при комплексі «Калушка» функціонують два магазини та цілодобова аптека, також, іде будівництво ресторану та готелю. Що саме має вийти в кінцевому результаті? І коли очікувати відкриття?

 

Сімейна справа життя вимагає продовження, щоб наші діти мали над чим працювати та удосконалювати. Тому ми розширюємося, ставимо невеликі задачі, поступово їх вирішуємо, таким чином рухаємося до результатів.

 

З Вас сміливо можна брати приклад. Адже, і вести власний бізнес, і наукову діяльність, і що, найголовніше, виховувати маленьку донечку та прекрасно при цьому виглядати – це просто якась універсальність J В чому секрет Вашого успіху?

 

Дякую ! Секрет успіху кожної жінки простий.  Мій – це отримувати задоволення від усіх своїх справ. Адже, ми самі влаштовуємо своє життя, а потім у цьому влаштованому середовищі рухаємося вперед, досягаємо успіху, одним словом – живемо!  А  кожному з нас жити хочеться в гармонійній та приємній обстановці.

 Спілкувалася Маріанна Балабан


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ