Кому і наскільки підвищать прожитковий мінімум?

Фото з мережі Інтернет

В Державному бюджеті України на 2018 рік закладено зростання прожиткового мінімуму в межах 10-12%. Про розповів віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

 

"У Держбюджеті-2018 зафіксована наша "програма мінімум": за рік прожитковий мінімум зросте на 10-12%, а від нього залежить більше 80 видів соціальних виплат", - сказав він.

 

Розенко також зазначив, що протягом року слід очікувати і подальшого зростання заробітних плат. "У 2017 році влада зважилася на серйозний крок - одномоментне підвищення "мінімалки" більш ніж удвічі - до 3200 гривень. Цього року ми пішли ще далі, піднявши з 1 січня 2018 року мінімальну зарплату на 17%, до 3723 грн, на 25% підвищили зарплати вчителям, під час медичної реформи відбудеться зростання зарплат лікарів", - зазначив віце-прем'єр-міністр.

 

За його словами, за підсумками першого кварталу 2018 року уряд розгляне можливість чергового підвищення мінімальної зарплати.

 

"При розгляді Держбюджету-2018 президент України запропонував за підсумками першого кварталу розглянути питання збільшення мінімальної зарплати до 4100 гривень. Я підтримую цю ідею і переконаний, що у нас для цього є всі можливості", - наголосив Розенко. Він також додав, що середня заробітна плата в жовтні-листопаді 2018 року може перевищити 10 тис. гривень.

 
 
 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ