Як на Тернопільщині впроваджуватимуть медичну реформу?

Фото з мережі Інтернет

Вже з цього року на Тернопільщині впроваджуватимуть медичну реформу. Як саме це відбуватиметься читайте нижче.

 

У Тернопільській області триває поетапне впровадження медичної реформи. Детальніше про нововведення, функції сімейних лікарів та як обрати фахівця, укласти з ним договір розповів начальник управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Богайчук.

 

 

«У цьому році стартує реформа первинної ланки. Ми готувалися протягом попереднього року аби забезпечити комп’ютерами та інтернетом сімейних лікарів. Проведено закупівлю електронної системи пацієнта. У січні-березні проводимо реорганізацію центрів первинної медико-санітарної допомоги. У зоні обслуговування сімейного лікаря є перепис жителів, які мешкають на території і обслуговуються сімейним лікарем, тому ми змінюємо «червоний реєстр» на «зелений реєстр». Тобто, триває укладання договору між пацієнтом і лікарем», – зазначив Володимир Богайчук.

 

За його словами, з 1 липня планується радикально змінити систему охорони здоров’я та систему фінансування. До цього часу уже повинні бути підписані декларації між лікарем і пацієнтом.

 

«Суть медичної реформи полягає у максимальній відповідальності лікаря за пацієнта. Передбачається різний рівень надання медичних послуг. На первинному рівні буде найдешевший, на вторинному – дорожчий, на третинному – ще дорожчий, надаватиметься високоспеціалізована медична допомога. Коли пацієнт поступатиме, то лікар надаватиме йому перелік відповідних послуг, які сьогодні декларуються Міністерством охорони здоров’я. Надалі механізми надання допомоги на первинному, вторинному, третинному рівнях будуть ще відпрацьовуватися», – зазначив начальник управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Богайчук.

 

За його словами, за ініціативи Президента України Петра Порошенка Тернопільська область отримає 178 мільйонів гривень для розвитку медичної реформи. Тому в області також розглядають які додаткові методи обстеження або обладнання можуть використовуватися і полегшувати роботу сімейного лікаря.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ