Як Аґнєшка з Вроцлава заробітчанами торгувала

Фото з мережі Інтернет

В українських робітників забирали паспорти, щоб вони не могли вільно пересуватись країною. А за те, що були хворі, або не відповідали дзвінки — не отримували зарплати. Справу проти 44-річної Аґнєшки Г., яку звинувачують у торгівлі людьми, погрозах та підробці документів, розглядає Окружна прокуратура Вроцлава. Про це пише Газета Виборча.

 

Справу проти обвинуваченої було порушено, оскільки жінка підозрювалась у приховуванні паспортів іноземців, і, на підставі матеріалів, зібраних прикордонною службою, вроцлавська прокуратура порушила розслідування торгівлі людьми.

 

Виявилось, що у 2014-2016 роках у будівельних фірмах Вроцлава нелегально працювали громадяни України.  Кадровою політикою цих фірм керувала Аґнєшка Г.

 

За словами Прикордонної служби, Аґнєшка Г. використовувала особисту ситуацію та незнання польської мови громадянами України. У працівників відбирали паспорти, аби вони не могли вільно їздити країною та залишати робочі місця.

 

“Щодо громадян України застосовували також так званий механізм боргів, тобто за повернення паспорту обвинувачена вимагала виплатити понесені витрати, пов’язані з працевлаштуванням іноземців,” – інформує капітан ПС Рафал Потоцкі, прес-секретар коменданта Надоджанського відділу Прикордонної служби.

 

 

Жінка, за словами слідчих, також встановлювала штрафи, не виплачуючи зарплат. Таким чином працівників карали за те, що вони хворіли, змінювали роботу або не відповідали на дзвінки.

 

Відтак, проти жінки висунуто 20 звинувачень, зокрема 17 з них стосується торгівлі людьми.

 

Обвинувачуваній загрожує щонайменше 3 роки позбавлення волі.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ