Американська валюта може ще в січні прикро здивувати українців

Фото з мережі Інтернет

У кінці січня 2018 року курс гривні відповідно до долара може вирости до 30 грн, але вже в весняно-літній період він стабілізується і повернеться до позначки 28 грн. Про це заявив директор економічних і соціальних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин в коментарі для УНН. 

 

За словами експерта, для аналізу курсової ситуації на початку 2018 варто згадати, що відбувалося на початку 2017, коли відбувалося незначне ослаблення української валюти.

 

"Слабка девальвація гривні швидше продовжиться і на початку 2018 року. Думаю, десь досягне піку в кінці січня на початку лютого. І я не здивуюся, якщо за цей час підніметься значення курсу до 30 грн за долар, а можливо трохи вище", - сказав він.

 

А ось у весняно-літній період, на думку Юрчишина, курс гривні повернеться до рівня 28 грн.

 

"До середини літа ми вийдемо на значення курсу трохи більше, ніж зараз. Якщо зараз 27 (грн до дол.), То влітку буде десь 27,5-28 грн до долара", - зазначив експерт.

 

"Ми говоримо багато позитивного про те, що розширився експорт, але забуваємо про те, що імпорт виріс ще більше. Тобто, сальдо зовнішньої торгівлі товарами складе десь 5 млрд дол.", - сказав він.

 

 

На думку Юрчишина, дуже слабкий приплив інвестицій і слабка економічна динаміка теж негативно впливають на курс.

 

"2-3%, які хоче уряд, це вкрай слабка динаміка для того, щоб була міцна гривня, при тому що зовні боргова позиція України досить слабка", - резюмував він.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ