Влада збільшує субсидії, щоб підвищити тарифи?

Фото з мережі Інтернет

Бюджет-2018 – для олігархів і корупціонерів. З величезним дефіцитом, надутою дохідною частиною, непотрібними витратами. Інфляція, яка в цьому році замість прогнозованої 7-8% складе 15%, розженеться ще більше, тому що дефіцит величезний, а борг зростає шаленими темпами.

 

Таку думку сайту "24" висловив екс-міністр економіки Володимир Лановий.

 

Кому уряд і депутати виділять наступного року фінансову допомогу? Знову "Нафтогазу", вугільній галузі і енергетикам Ахметова. Саме тому і збільшують субсидії, щоб потім підняти тарифи. Але зараз влада про це не говорить. Та кожного кварталу підвищуються ціни на електроенергію, а тепер українці платитимуть кожного місяця, не тільки взимку. Тобто ми наперед гроші платимо, а чи дадуть тепло – невідомо, – зауважує Лановий.

 

Як підкреслює економіст, знову закладається зниження курсу гривні.

 

 

"Куди ж уже далі знижувати гривню? Україна – найбільш передевальвована держава у світі. А підстав для падіння гривні немає. Але девальвація в зворотному напрямку битиме по цінам і загалом рівню життя українців", – переконаний він.

 

Нагадаємо, 7 грудня Верховна Рада ухвалила Держбюджет на 2018 рік. Доходи становлять 913 млрд 613,7 млн грн, видатки – 988 млрд 634,3 млн грн. Граничний обсяг дефіциту держбюджету передбачений на рівні 81 млрд 849,4 млн грн. За підсумками 2018 року сукупний держборг України може досягти 84,6% ВВП. Кабмін планує збільшити мінімалку до 3723 гривень. У бюджеті на наступний рік закладено прогноз курсу гривні до долара на рівні 29,3, з його потенційним зростанням до 30 грн до кінця року.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ