Село на Тернопільщині, звідки люди на заробітки за кордон не їздять

Фото з мережі Інтернет

Селяни із Лосятина, що на Тернопільщині, навчилися добре заробляти вдома.

 

Вони створили два кооперативи, знайшли кошти для ведення бізнесу, торгують молоком, малиною та полуницею. Тобто, спільно виготовляють та збувають продукцію. А це набагато вигідніше, ніж працювати поодинці. Тому з ними захотіли співпрацювати навіть благодійні фонди та потужні підприємства з усього світу.

 

Наприклад, корову Лиску пані Надія отримала від кооперативу безкоштовно. Щодня тварина дає 20 літрів молока. То ж за місяць жінка отримує за нього майже 2 тисячі гривень.

 

Загалом від кооперативу селяни отримали 20 корів та 10 свиней вартістю півмільйона гривень. Гроші на них дав Міжнародний благодійний фонд і приватні підприємства.

 

Заробляють в селі і на ягодах. Люди, котрі їх вирощують, об’єдналися в кооператив «Ягідний край». Їм програма розвитку ООН виділила 400 тисяч гривень на морозильну камеру. Місцеві мешканці вирощують полуницю і малину, а з сухих гілок роблять паливні брикети і використовують їх для обігріву домівок. На лінію із виготовлення таких брикетів ООН ще додатково виділила понад 300 тисяч гривень.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ