Тернопільським водіям варто остерігатися нових штрафів

Фото з мережі Інтернет

На сайті Верховної ради уже з’явився новий законопроект «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху», який містить інформацію, щодо зміни правил для водіїв та поліцейських, а також підвищені штрафи.

 

Відповідно до нововведення тернопільські поліцейські мають додаткову підставу для зупинки транспортного засобу — «для проведення огляду водія на стан сп’яніння».

 

Мета нового закону –  посилення відповідальності за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, в основному водіння у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.

 

Тепер патрульні можуть зупинити будь-яку автівку, просто для того, аби пересвідчитись чи за кермом тверезий водій. При цьому самі водії будуть зобов’язані: зупинити ТЗ з дотриманням вимог правил дорожнього руху; вимкнути двигун і вийняти ключ із замка запалювання (якщо такий є); передати (зараз досить «пред’явити для перевірки посвідчення водія, реєстраційний документ на ТЗ і страховий поліс; перебуваючи в транспортному засобі, покласти руки на кермо, тримаючи їх у полі зору поліцейського і не залишати ТЗ без дозволу поліцейського; на вимогу поліцейського вийти з транспортного засобу; неухильно виконувати вимоги і розпорядження поліцейського.

 

Якщо ж водій відмовиться виконувати вищеповідомлені вимоги, то поліцейські матимуть право виписати йому штраф на 425 гривень.

 

Також серед нововведень: збільшення строку накладення адміністративного стягнення за водіння в нетверезому стані з 3 місяців до одного року; заборона на передачу розгляду справи про водіння в нетверезому стані в громадські організації і трудові колективи; скорочення «ненаказуемого» перевищення швидкості з 20 до 10 км/год і збільшення штрафу до 340 гривень; збільшення штрафу за порушення правил проїзду перехресть, зупинки ТЗ, проїзд на заборонний сигнал світлофора, правил обгону, розмови по телефону до 510 грн; збільшення до 680 грн штрафу за ненадання переваги в русі спецтранспорту (поліція, Держнс, автомобілі швидкої допомоги) з увімкненими світловими або звуковими спецссигналами, а також рух і зупинку на смузі для громадського транспорту і перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год ; штраф 3400 грн або позбавлення права керування ТЗ на строк до 6 місяців за залишення місця ДТП; штраф 10200 грн за водіння без права керування або передачу ТЗ такій особі. Штраф 40800 грн за повторне протягом року правопорушення аналогічного характеру.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ