Винайняти квартиру в центрі Тернополя може обійтися в 7 тис. грн (інфографіка)

Фото з мережі Інтернет

Найбільш затребуваною частиною Тернополя для орендарів залишається центр. Найпопулярнішими місцями вважають проспект С. Бандери та вулицю Б. Хмельницького. Ціни на оренду в центрі Тернополя коливаються від 5 до 7 тис. грн в залежності від площі квартири, планування та поверху розташування.

 

У той же час прийнятною ціною для квартиронаймачів в Тернополі буде оплата 3000-4000 грн в місяць, повідомляє агент з оренди нерухомості Ксенія Солон.

– Люди в Тернополі вибирають маленькі квартири в багатоквартирних будинках старої споруди, – зазначає фахівець. – Житло в новобудовах менш популярне через високу вартість оренди. Приблизно в 80% випадків орендарі знімають житлові об’єкти в старих будинках, оскільки хочуть заощадити. Окрім вигідної ціни, головними вимогами клієнтів є якісний ремонт і наявність зручної транспортної розв’язки біля будинку. Приблизно 60% клієнтів шукають квартири недалеко від місця роботи або об’єктів соціальної інфраструктури.

 

Квартирами в нових житлових комплексах найчастіше цікавляться підприємці. Зняти однокімнатну квартиру в центрі можна в середньому за 5000-6000 грн. Двокімнатне житло обійдеться від 5500 до 6500 грн. Оренда трикімнатних квартир в багатоквартирних новобудовах, розташованих в центрі коштуватиме 6500-7000 грн.

 

Дешевшим буде житло в новобудовах поблизу центру – від 4800 до 6500 грн. На околицях Тернополя оренда квартири коштує від 4500 до 6000 грн.

 

Зняти квартиру у старому житловому фонді наприкінці літа в Тернополі коштувало від 2500 до 4500 грн. У центрі міста ціна на оренду таких квартир стартувала  від 3тис. грн.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ