55 % суб’єктів господарювання на Тернопільщині порушують норми законодавства

Фото з мережі Інтернет

Протягом 9 місяців 2017 року відділом ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області із запланованих 53 виїзних перевірок характеристик продукції (іграшки, дитячий одяг та взуття, мийні засоби, електричне та електронне обладнання, приладів, що працюють на газоподібному паливі, водогрійних котлів, що працюють на рідкому чи газоподібному паливі) проведено 43 (81% від запланованих перевірок), перешкод та не допусків до перевірок не було. 10 перевірок не здійснено в зв’язку із зміною суб’єктів господарювання.

 

Порушення законодавства з ринкового нагляду встановлено в 23 суб’єктах господарювання, що складає 55% до загальної кількості перевірених суб’єктів господарювання.

 

За результатами перевірок надано 23 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, 19 – рішень про скасування рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів. На суб’єктів господарювання складено 23 протоколи про виявлені порушення законодавства, винесено 23 постанови про накладення штрафних санкцій на суму 49,3 тис.грн., які повністю сплачені в держбюджет.

 

Протягом зазначеного періоду спеціалістами ринкового та метрологічного нагляду проведено 10 позапланових перевірок характеристик продукції у їх розповсюджувачів, 7 з яких проведено на виконання доручення Держпродспоживслужби України за ланцюгом постачання, 3 – перевірки стану виконання рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ