Тернопільщина: учасники АТО при започаткуванні бізнесу матимуть пільги

Фото з мережі Інтернет

Дорожню карту розвитку малого і середнього бізнесу демобілізованих учасників АТО репрезентували у Тернополі. При цьому колишнім воїнам пообіцяли чимало преференцій. Усе – для кращої соціальної адаптації до мирного життя.

 

Як повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області, у заході взяли участь кілька десятків представників бізнес-асоціацій і бізнес-об’єднань, представники громадських організацій ветеранів АТО, Тернопільських обласного центру зайнятості, департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації. Присутній був і заступник начальника Головного управління ДФС в області Сергій Господарик.

 

 

Зауважимо, Дорожня карта покликана сформувати сприятливе середовище для соціалізації, реалізації власних ідей і підприємницьких ініціатив демобілізованих воїнів. Окрім того, вона повинна допомогти виокремити перешкоди і проблемні моменти, що заважають започаткуванню і веденню бізнесу. Адже нині найголовнішим для демобілізованого учасника АТО є гідна трудова діяльність, яка в більшості випадків гарантує ще й успіх процесу соціальної адаптації. Тому під час «круглого столу» учасники обговорили запропоновані заходи Дорожньої карти у сфері спрощення адміністративних процедур і підвищення ефективності фінансування бізнесу, підвищення рівня обізнаності та інформованості ветеранів АТО. Окреслили також заходи, передбачені у сфері посилення впливу і ролі об’єднань власників бізнесу та покращення комунікацій між адміністративними установами.

– Для демобілізованих учасників АТО тепер вкрай необхідними є соціальна реабілітація і психологічна допомога, – каже Сергій Господарик. – Саме державні органи влади, бізнес, громадські організації мають допомогти такій категорії громадян започаткувати власну справу. Я запевняю: Державна фіскальна служба завжди готова йти назустріч таким підприємцям.

 

За результатами заходу, присутні підготували ряд рекомендацій. Серед них, зокрема:

 

Надання пільг учасникам АТО при започаткуванні бізнесу у вигляді податкових канікул на період як мінімум один рік із місцевих податків, створення бізнес-інкубатора для консультування, навчання, інформування і супроводу підприємницької діяльності бізнесменів-початківців, а також – створення єдиного інформаційного ресурсу.

 

На думку учасників зібрання, дуже важливим є систематичні проведення семінарів, тренінгів, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності малого і середнього бізнесу Тернопілля. Окрім того, необхідно забезпечити ефективну роботу консультативних органів шляхом переведення діяльності Державної фіскальної служби і Держпродспоживслужби в області у режим сервісного обслуговування тощо.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ