Тернополянка продала свій телефон аферисту за умовні 26 тисяч гривень

Фото з мережі Інтернет

Мабуть не читала новин 22-річна тернополянка , тому й не знає, скільки шахрайств мало не щодня документують працівники поліції. Лідирує сумнозвісний сайт «OLX»: аферисти, видаючи себе за покупців чи продавців, заробляють на довірі.

 

Мешканка обласного центру продавала на інтернет-сайті телефон « Samsung С8 + ». Невдовзі знайшовся покупець, сторгувалися в ціні і дівчина надала реквізити для оплати. Чоловік попросив передати товар маршрутним автобусом, який прямуватиме до Хмельницька, дівчина погодилася. Отримавши, смс про зарахування 26 тисяч гривень, передала телефон, а лише тоді попрямувала до банкомату, де й з’ясувала, що ані гривні не отримала, ще й телефон втратила. Про неприємність розповіла поліцейським.

 

Краяни, перестаньте довіряти незнайомим людям! Шахраїв розвелося чимало і всі вони полюють на ваші гроші, вигадуючи різні афери.Ваша довіра – їх заробіток, тому перш ніж повідомляти конфіденційні дані, продавати товар по безготівковому рахунку, чи купувати його, ретельно все зважте. Смс про зарахування коштів легко підробити, якщо ваш телефон прив’язаний до банківської картки, гроші слід відправляти лише коли отримаєте товар, а дані банк надає лише для вас і уточняти по телефону справжні працівники фінустанови не будуть. Будьте розважливими та обережними торгуючи онлайн.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ