На Тернопільщині невпинно дорожчають продукти

Фото з мережі Інтернет

Упродовж останніх трьох місяців на Тернопільщині більшість продуктів подорожчало в середньому на 8%. Такі висновки головного управління статистики в області. Найсуттєвіше підвищилися ціни на м’ясо та хлібобулочні вироби. Аналогічні тенденції можуть спостерігатися і надалі, – прогнозують статистики краю.

 

Серед причин дорожчання продуктів – висока вартість на енергоносії й підвищення ставки податку, – стверджують підприємці. А також на цінову ситуацію вплинуло скасування державного контролю над ціноутворенням.

 

 

«Зараз власник може встановлювати такі ціни на свою продукцію, які вважає за потрібне. Він нікому не повинен за це звітувати. І такі особливості ринкової економіки. Так працює ринок в Європі. Ринкові закони впливають на ціноутворення. В нашій країні стала дуже високою собівартість продукції. Тому ціни ростуть. Але вони не можуть бути космічними. Оскільки це зменшуватиме попит», – каже підприємець Ігор Бондар.

 

В головному управлінні статистики області додають останнім часом суттєво піднялася ціна алкоголю та тютюнових виробів. Проте реалізація цієї продукції практично не знизилася.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ