Що присудили тернопільському військовому комісару-хабарнику?

Фото з мережі Інтернет

Про скандал з хабарем на якому «погорів» тернопільський військовий комісар Володимир Катинський вже повідомляли раніше. Нагадаємо,  його спіймали на гарячому в робочому кабінеті під час передачі частини винагороди – 66 тисяч гривень.

 

У кабінеті виявили близько $5 тис., талони на пальне, гранату і набої до пістолета. Нібито Володимир Катинський вимагав від свого підлеглого 280 тисяч гривень за сприяння у призначенні на керівну посаду. Районний комісар повинен був збудувати дачу площею 170 м кв. комісару області. Землю під будівництво військовий комісар отримав як учасник бойових дій, але провів там лише 2 місяці.

 

Згідно з рішенням Тернопільського міськрайонного суду  від 7 липня цього року військового комісара Тернопільського ОВК та начальника Тернопільського гарнізону Володимира Катинського відсторонено від займання посад до (!) 3 вересня 2017 року.

 

 

За ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м.Львова від 14 листопада 2016 року Володимира Катинського було відсторонено від посад військового комісара ТОВК та начальника Тернопільського гарнізону до 12 січня 2017 року включно та остаточно продовжено відсторонення від указаних посад ухвалами слідчого судді цього суду від 12 січня 2017 року та 20 лютого 2017 року до 18 березня 2017 року, а за ухвалами Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 17 березня та 10 травня 2017 року до 07 липня 2017 року включно.

 

Нагадаємо, за вчинення правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, яке відповідно до ст.ст. 12, 45 (примітки) КК України є тяжким корупційним злочином, санкція якого передбачає основне покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років, що вчинене ним, згідно обвинувачення, з використанням займаної ним посади військового комісара ТОВК.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ