Мешканцям Тернопільщини восени буде несолодко

Фото з мережі Інтернет

Чергове дорожчання продуктів можливе в Україні. За прогнозами аналітиків, восени зростуть в ціні навіть сезонні овочі. А найбільші стрибки спостерігатимуться щодо цукру, й хліба.

 

Аграрії зібрали добрий врожай зерна й овочів. Однак причиною для дорожчання продуктів залишається висока вартість енергії, а також деякі ринкові фактори.

 

 

«Національний банк визнав стрибок цін, і зараз вирішується, як можна зупинити інфляцію, яка простежилася останнім часом. А також нині має значення тенденція вирівнювання цін на продукти у нашій країні та в європейських державах. Про вирівнювання зарплат поки не йдеться, на жаль. Донині ми спостерігали пік падіння цін на овочі, а далі спостерігатиметься здорожчання. Тому усіх, хто робить запаси на зиму, треба поспішати. Найближчим часом може подорожчати цукор. Цукровими буряками засіяно небагато площ, порівняно з минулим роком, а крім того, його експортуватимуть за кордон», – відзначив аналітик Андрій Дорошівський.

 

До слова, у департаменті агропромислового розвитку підтверджують можливе зростання цін на хліб і хлібобулочні вироби. Щодо цукру, то попередніх висновків від обласних чиновників поки що немає. Додамо, що нині ціна продуктів не контролюється державними інституціями.

Софія Романська

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ