Цьогоріч Тернопільщина стала однією з найурожайніших областей

Фото з мережі Інтернет

На Тернопільщині жнива уже на завершальному етапі. Ранні культури зібрали, залишилося зібрати озиму пшеницю.

 

Утім, уже за цими результатами відомо, що на загальноукраїнському рівні Тернопільщина займає лідируючі позиції по врожайності.

 

 

Зокрема, щодо ранніх зернових і зернобобових культур, то в Тернопільській області урожайність становила 49,2 центнера на гектар. До прикладу, у Вінницькій області показники були 49,1 центнера на гектар, у Чернівецькій – 48,9 ц/га, у Львівській – 48,6 ц/га. Трохи більша врожайність у Хмельницькій та Івано-Франківській областях – 56,6 та 52,9 центнерів на гектар.

 

Що ж стосується врожайності озимої пшениці, то середньо обласний результат – 59 центнерів на гектар. Серед районів лідером залишається Теребовлянщина. Ранні зернові культури там збирали 67,1 ц/га, а озиму пшеницю – 73,2 ц/га.

 

Загалом хлібороби Тернопільщини вже зібрали 1,2 мільйони тонн зерна.

 

Нагадаємо, як ми раніше повідомляли, цього року жнивна кампанія на Тернопільщині розпочалася в середині липня. Станом на 24 липня 2017 року серед збирання зернових та зернобобових культур лідерами був Борщівський район, озимого ячменю – Тернопільський район, озимого ріпаку – Підволочиський район, озимої пшениці – Чортківський район.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ