Як економні тернополяни можуть заробити на субсидіях?

Фото з мережі Інтернет

Економним споживачам енергії на Тернопільщині обіцяють компенсувати 100 зекономлених кубів природного газу. За цей обсяг зекономленої енергії можна отримати сімсот гривень. Але для цього необхідно написати заяву в управлінні соціального захисту населення ОДА.

 

Кількість економних користувачів субсидій на Тернопільщині сягає 130-ти тисяч. Усі можуть скористатися правом монетизації 100 кубів природного газу. Однак решта невикористаної субсидії повернеться до бюджету.

 

«Гроші виплачуватимуть восени. Але всі, хто бажає скористатися правом монетизації, повинні написати заяву в управлінні соціального захисту населення ОДА. В області таким правом можуть скористатися 130 тисяч домогосподарств, у Тернополі – понад 12 тисяч. Скільки б людина не зекономила, розмір повернення буде еквівалентним вартості 100 кубів природного газу, а це 700 гривень. Ще один важливий момент – монетизація субсидій не стосується жителів багатоквартирних будинків з централізованим теплопостачанням», – повідомляють у департаменті соціального захисту населення ОДА.

 

Найбільше економних споживачів енергії проживає у сільській місцевості. У містах потенційних отримувачів монетизованих субсидій дещо менше.

Софія Романська


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ