Заступника воєнкома, спійманого п'яним за кермом, оштрафували на кругленьку суму

Фото з мережі Інтернет

Штраф у розмірі 10200 грн та позбавлення права керувати транспортними засобами на рік присудили заступнику воєнкома Збаразько-Лановецького ОРВК, підполковнику Андрію Станкевичу за водіння у нетверезому стані.

 

Відповідну постанову у червні виніс Апеляційний суд Тернопільської області. Нею визнав винним пана Станкевича у вчиненні адмінправопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП  та дав штраф в розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повідомляє “20 хвилин“.

 

Нагадаємо, у Збаражі 6 квітня о першій ночі затримали за водіння у нетверезому стані працівника військкомату. Ним виявився заступник військового комісара Збаразько-Лановецького ОРВК, підполковник Андрій Станкевич. У нього  зафіксували 1,67 проміле в крові. Це більш як у вісім разів перевищувало допустиму норму.

 

В апеляційній скарзі пан Станкевич просив скасувати постанову Збаразького районного суду Тернопільської області від 10 травня 2017 року та постановити нову, якою закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю в його діях складу адмінправопорушення. Свої доводи мотивував тим, що судом першої інстанції порушено його права на захист, оскільки справу розглянули без його участі та без його пояснень щодо обставин події.

 

Також зазначив, що Збаразький суд допустив неповноту судового розгляду, бо не допитав інспектора поліції, що складав протокол. А ще – що на місці йому не пропонували пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння за допомогою спецтехнічних засобів, а одразу направили в медзаклад.

 

Суд же вирішив, що факт керування ним авто у стані алкогольного сп’яніння доведено наявними в справі доказами та підтвердженням ним самим у своїх поясненнях. Відтак його доводи, викладені у скарзі, не впливають на правильність встановлених обставин у справі та не скасовують відповідальність  за вчинення ним даного адмінправопорушення.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ