Рада ухвалила закон про скасування держмонополії на виробництво спирту

Фото з мережі Інтернет

Верховна Рада підтримала в другому читанні і в цілому президентський законопроєкт №2300 про скасування з 1 січня 2020 року державної монополії на виробництво спирту. "За" проголосували 284 народні депутати.

Законопроєкт передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту з 1 січня 2020 року, можливість суб'єктам господарювання будь-якої форми виготовляти спирт за умови отримання відповідної ліцензії, а також повну лібералізацію експорту спирту з України.

Крім того, законопроєкт надає можливість суб'єктам господарювання незалежно від форми власності виготовляти спирт за наявності відповідної ліцензії, а також передбачає повну лібералізацію експорту спирту з України.

Ліцензія на виробництво спирту видається підприємствам, які мають встановлені цілодобові системи відеоспостереження за виробництвом і відпуском продукції. Відключення систем відеоспостереження є підставою для відмови у видачі ліцензії або її відкликання, зазначається в документі.

Водночас, для захисту вітчизняного товаровиробника законопроєкт передбачає, що імпорт спирту до 1 січня 2024 року зможуть здійснювати тільки уповноважені Кабінетом міністрів держпідприємства.

Крім того, законопроєктом передбачається до 1 липня 2021 року заборона введення в експлуатацію нових об'єктів виробництва спирту і вводиться зобов'язання на цей період про збереження робочих місць у розмірі 70% штату на приватизованих підприємствах.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ