«Вся справа в жінках…»: українцям приготували нові правила роботи

Фото з мережі Інтернет

Мінсоцполітики вже внесло пропозицію до проекту змін до трудового кодексу. Українкам готують нові правила роботи: скоро все зміниться, подробиці.

Так, Мінсоцполітики внесло у проект змін до Кодексу законів про працю можливість надавати жінкам місце і виділяти додаткову перерву для годування груддю в робочий час. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Сергій Ніжинський.

«Наші пропозиції з питань гендерної рівності вже знаходяться на розгляді у парламентському комітеті. Одна з пропозицій, яку ми внесли — право чоловіків на догляд за дитиною. І, безумовно, це право матерів мати перерви для годування немовлят у спеціально відведених місцях на роботі», – підкреслив чиновник.

Раніше ми повідомляли, в Україні за рік більш ніж на 16 відсотків зросли зарплати. У Державій службі статистики озвучили офіційні дані: якщо порівнювати жовтень минулого року з нинішнім, то середня зарплата збільшилася на 16,4% і склала 10 727 гривень.

Традиційно найбільше за жовтень отримали фінансисти і страховики – 19 571 гривню. Не набагато відстали й працівники IT-сфери, зарплата яких в середньому склала 17 057 гривень.

Найменше грошей в жовтні отримали працівники охорони здоров’я, сфери надання соцдопомоги, а також сфери харчування. В середньому їх зарплата застигла на позначці трохи більше 7 000 гривень.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ