Сергій Надал: «Лише національна держава захищає свою націю»

Про це під час вшанування жертв Голодоморів заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Фото з мережі Інтернет

23 листопада у вікнах осель по всій Україні запалили свічки пам’яті на згадку про мільйони жертв голодної смерті внаслідок Голодоморів 1921-1922, 1932-33, та 1946-1947 років. 

Сьогодні для справжнього патріота немає сумнівів, що Голодомор був геноцидом української нації. Це одна з найбільших трагедій українців, котра назавжди закарбувалася в пам’яті. І Голодомор, без сумніву, став цинічним ударом окупантів по вільному духу української нації. Адже він винищував найбільш вільний та бунтівний на той час прошарок українців — господарів селян. 

Очевидно, що окупант переслідував дві мети. Першу — це придушити бунтівне селянство, яке не хотіло йти у колгоспну неволю. Хотіло й далі за традицією жити громадою. Самостійно господарювати і вирішувати, як жити на своїй землі. Другу — жахливим терором залякати українську націю, котра почала підніматися на початку 20-го століття. Переживала весну відродження.

Одночасно для нас, для українців, Голодомор є болючим і важливим історичним уроком. Цей урок доводить — лише ми самі у своїй національній державі здатні захистити себе. Роки що передували Голодомору окрім славної боротьби за українську державу відзначилися також чварами у патріотичному українському таборі. 

Сергій Надал: «Частина українців повірила у соціальний рай від більшовиків, а завершилося все Голодомором»

Зрештою частина з них повірила в обіцянки більшовиків про можливість економічного та соціального щастя для всіх без власної держави. Закінчилося все Голодомором, розстріляним відродженням, таборами і сибірами. Українці кілька разів намагалися відновити власну державність, але в силу об’єктивних обставин змогли зробити це лише 1991 року. 

На цих болючих уроках історії виробився один з головних принципів націоналіста: “Націоналіст ніколи не зробить того, що нашкодить національній державі і громаді”. Висновком з Голодомору має бути прагнення усіма силами берегти і зміцнювати свою національну державу. Без неї нація не має майбутнього.

Сергій Надал: «Треба усіма силами берегти і зміцнювати свою національну державу. Без неї нація не має майбутнього»

Свого часу потребу будувати свою сильну державу для самозахисту усвідомили євреї після трагедії Голокосту. І вони створили одну з найрозвиненіших держав з сильною мобільною армією. Те ж завдання стоїть перед українськими націоналістами сьогодні. Для того, щоб трагедія Голодомору ніколи не повторилася, кожен з нас має зробити все для економічного, політичного, військового зміцнення України за будь-яких умов. Навіть тоді, коли наші політичні еліти роблять помилки, бо свою власну політичну владу українець зможе змінити і виправити. Змінити ж окупанта і знову вибороти Незалежність буде набагато важче.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ