Уряд виділив кошти на придбання автобусів для опорних шкіл

Фото з мережі Інтернет

600 млн грн у 2020 році Уряд спрямував на закупівлю автобусів для опорних шкіл, що на 100 млн більше за аналогічні інвестиції минулого року. Відповідну постанову було прийнято 27 листопада 2019 року, під час засідання Кабміну.

Передбачається, що традиційно усі закупівлі відбуватимуться на місцях, де краще розуміють потреби та можливості закладів.

“Розвиток опорних шкіл — наш пріоритет. Це неможливо без якісно організованого підвезення до таких закладів. Саме тому цього року ми виділили більшу суму на ці цілі. Також потрібно розуміти, що всі ці кошти традиційно виділяються на засадах співфінансування, тобто місцеві бюджети мають докласти свої кошти. В результаті ми маємо вийти на значно кращі закупівлі та дати більшій кількості дітей можливість навчатись у великих, добре оснащених школах, де працюють добре підготовлені вчителі”, — відзначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Обсяг співфінансування — додаткових інвестицій, які мають докласти до державних коштів місцеві органи самоврядування, буде різним. Так, постанова передбачає, що:

- не менш як 30% суми мають додати м. Київ, міста обласного значення, ОТГ з адміністративним центром у місті обласного значення, а також області;
- не менш як 10% суми — райони та ОТГ;
- не менш як 5% суми — села (селища), що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення.

У 2019 році департаменти (управління) освіти і науки обласних державних адміністрацій загалом планують закупити 401 шкільний автобус.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ