На Покрову вшановуватимуть добровольців Тернопільщини

Фото з мережі Інтернет

В день величного свята Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня 2019 року о 15:00 год у Тернопільському драмтеатрі імені Т. Шевченка відбудеться офіційна церемонія нагородження добровольців Тернопільщини. 

 

Ініціатором та організатором проведення такого заходу стала голова ГО «Всеукраїнське об'єднання учасників АТО Галичини» Ружена Волянська. Ідея громадської діячки отримала підтримку голови Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука та інших громадських організацій, які об’єднують учасників бойових дій та волонтерів.

 

«Наша комісія із 10-ти осіб вирішила робити таку церемонію з відзначення добровольців систематичною. Ми плануємо проводити її мінімум двічі на рік, адже Тернопільщина має багато волонтерів. Це горді, сильні та відважні наші побратими і посестри, які ще у 2014 році пішли на схід відстоювати інтереси України, взявши участь у російсько-українській війні.  Ми вважаємо за свій обов’язок відзначити та урочисто подякувати усією громадою усім добровольцям області», – запевнила Ружена Волянська.

 

В рамках заходу відзначатимуть орденами «Лицарський хрест» за проявлену хоробрість і лідерство на полі бою Героїв, які одними із перших в області стали на захист України. Окрім відзнаки, вони отримають грошову подяку від голови облради Віктора Овчарука та подарунки від волонтерів.

 

– До мене звернулася голова громадської організації пані Ружена щодо проведення 14 жовтня, в День Покрови Пресвятої Богородиці, заходу в честь вшанування добровольців, тих, хто 5 років тому став на захист України. Вшанування українців, які взяли до рук зброю та стали на захист кордонів своєї держави, – надважлива справа. Ми повинні і будемо робити все, щоб об’єднатися і зберегти нашу країну. Я, як голова облради, підтримую проведення таких заходів. Тому з цього приводу зібрав Асоціацію голів райрад, які теж висловили свою підтримку та готовність приєднатися до проведення нагородження, яке ми маємо зробити якомога масштабнішим. Переконаний, що «Доброволець Тернопільщини» матиме продовження, адже ми хочемо подякувати усім захисникам, – зазначив Віктор Овчарук.

 

Під час першої офіційної церемонії нагородження «Доброволець Тернопільщини» ордени вручать 17-ом Героям прижиттєво, та трьом — посмертно.

Зазначимо, що вхід на нагородження – вільний. На завершення заходу присутніх чекатиме концертна програма та фуршетний стіл.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ