Екс-регіонал Хоптян рветься до влади на Тернопільщині через своїх замаскованих ставлеників?

Фото з мережі Інтернет

Так, нещодавно свої наміри очолити Тернопільську облдержадміністрацію висловив ексочільник Підволочиської РДА, регіонал Руслан Комар-Чорний. Не так давно він змушував дітей Будинку Школяра, що у Скалаті, вишивати портрет президента-втікача Януковича, щоб потім подарувати «шедевр» тодішньому очільнику ОДА Валентину Хоптяну. «Не просто так вишивали, а за цукерки» – обґрунтовував свій вчинок Комар-Чорний.

 

Після того, як ЗМІ згадали всі «хороші» справи ексрегіонала, на тепле крісло голови ТОДА з’явився новий претендент, замаскований у «нове обличчя», яке боротиметься із старою системою.

 

Так, наступним Хоптян вирішив пропхати у владне крісло Тернопільської ОДА свого поплічника, бізнесмена Ігоря Сопеля. Той балотувався до ВРУ в округу № 166 від партії «Слуга Народу» на парламентських виборах. Поразка загартувала Сопеля, тому з новими силами він прагне очолити облдержадміністрацію.

 

Хоростківчани загадують, що Сопелі давно фанатіють від «95 квараталу». Мабуть, так пригріли собі місце у команді Зеленського. Цікавим є той факт, що частенько їх бачать в оточенні колишніх «януковців» Хоптянів.

 

Через поспіх та «можливість прийти до влади простим українцям» у команду «Слуги Народу» й потрапив Ігор Сопель, який очолює структурний підрозділ аграрної компанії з Хмельниччини «Агробізнес». Мабуть, «слуги» навіть не підозрювали, на скільки ідеї Сопеля відрізняються від їхніх. Затятий «борець з старою системою» Сопель виявися далеко не без досвіду, адже свого часу очолював список «Народного фронту» на виборах до Хоростківської ОТГ. Після цього він ще й відмовився від депутатства на користь дружини –  Ольги Сопель. Остання у часи Януковича дуже приятелювала із регіоналкою Надією Хоптян, яка очолювала Гусятинську районну раду. Така тісна дружба сім’ї Сопелів та Хоптянів продовжується й дотепер. Кажуть, що саме через близького друга Ігоря Сопеля прихильник Януковича Хоптян і вирішив ще раз спробувати себе у політиці області.

 

Нагадаємо, після скандального позбавлення Януковича звання Президента України  прихильники «руского міра» Хоптяни теж втекли, боячись народного гніву. Вони переїхали жити у сімейний маєток, що розташований в селі Вікторівка Чемеровецького району, який, за словами, хоростківчан, збудований за рахунок поборів з тернопільських підприємців.

 

Подейкують, що Хоптяни неабияк раділи перемозі Зеленського на виборах і навіть запускали святкові феєрверки, радіючи з результатів президентських виборів.

 

Ольга Сопель у лютому 2014 року супроводжувала свою подругу Надію Хоптян на так званий сепаратистський з’їзд до Харкова, бо мала намір доєднатися до великої політики «Партії регіонів». Та скоро плани гусятинського квартету Януковича зазнали краху, як і кар’єра тодішнього президента.

 

Мабуть, вже забули ексрегіонали про народний гнів, адже починають потроху виринати із своїх «схованок».


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ