Міністр фінансів спробувала пояснити, що робиться з курсом гривні

Фото з мережі Інтернет

Зараз існує чимало факторів, які позитивно впливають на зміцнення національної валюти України - гривні. Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» розповіла міністр фінансів України Оксана Маркарова.

 

«Уже фактично 4 рік в Україні плаваючий курс. На відміну від наших сусідів - країн Європи. Майже по всьому кордону навколо нас країни не так доларизовані. Якщо ви запитаєте пересічного поляка, він не завжди вам скаже курс. Ми бачимо, що тренд в цьому році дещо відрізняється від тих, які були в попередні роки, коли ми дуже чітко бачили динаміку в зміцненні гривні влітку, і вже потім, навесні починався зворотний процес, гривня коливалася, але залишалася приблизно в тих рамках, які в макропрогнозі були затверджені. В цьому році ми бачимо дещо іншу динаміку. Вона пов'язана з багатьма факторами », - сказала Маркарова, відповідаючи на питання щодо коливання курсу гривні на цьому тижні.

 

 

Вона повідомила, що напередодні цю тему якраз обговорювали на спільній нараді в Національному банку, на якому був присутній Президент України.

 

«Вчора ми почули від Нацбанку, і я думаю ми почуємо це в наступному звіті, про те, що позитивні впливи, які не короткострокові і не спекулятивні, а саме довгострокові позитивні впливи, які ми бачимо в тому числі в зміцненні національної валюти. Зокрема, це і збільшення інтересу міжнародних покупців до наших цінних паперів. Але вони інвестують не в короткострокові цінні папери, а в довгострокові ... Ми бачимо збільшену інвестиційну активність в реальному секторі, бачимо дещо збільшену продуктивність в сільськогосподарському секторі. Це не просто тимчасові чинники, це можуть бути вже довгострокові позитивні тренди », - сказала міністр.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ