Вже визначились з датою, коли почнуть землю продавати

Фото з мережі Інтернет

Кабінет міністрів пропонує дозволити купівлю-продаж землі з 1 жовтня 2020 року. Про це сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук на нараді з аграріями, передає "РБК-Україна".

 

Гончарук повідомив, що протягом року повинна бути виконана величезна робота. Зокрема, необхідно прописати всі механізми купівлі-продажу землі.

 

"Та модель, яку пропонуємо ми, передбачає відкриття ринку землі з 1 жовтня наступного року", - сказав він.

 

За словами прем'єра, в законодавстві буде прописана норма про першочергове право покупки землі нинішніми орендарями. Гончарук також підтвердив намір ввести заборону на купівлю землі іноземцями. 

 

Також, Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з аграріями в Києві виступив проти дозволу купівлі землі іноземним громадянам. Глава держави запропонував провести широке і публічне обговорення моделі ринку землі в Україні, оскільки це питання є дуже чутливим.

 

"По-перше, щоб розвіяти всі міфи і всі маніпуляції, які посіяли в свідомості громадян за останні 20 років. По-друге, щоб знайти оптимальне і збалансоване рішення відкритого ринку землі", - сказав Зеленський.

 

Президент України запропонував своє бачення моделі ринку землі.

 

"Перше і головне: земля належить українцям. У моделі, яку пропонуємо ми з урядом, купувати або продавати землю зможуть тільки українські громадяни і українські компанії", - повідомив президент.

 

"Страшилки про китайців, арабів чи інопланетян, які вивезуть вагонами нашу землю - це маячня", - резюмував Зеленський.

 

Раніше, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов заявив, що у Мінекономіки, торгівлі та сільського господарства є 35 "сценаріїв" введення ринку землі.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ