Прибрати до «чесних рук» стратегічні об'єкти України? У «Слузі народу» хочуть скасувати перелік об’єктів, які не підлягають приватизації

Фото з мережі Інтернет

Метою і завданнями ухвалення законопроекту нібито є «залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в економіку України, зростання її продуктивності та створення нових ефективних робочих місць".
 
 
Шість народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували законопроект, спрямований на визнання таким, що втратив чинність, закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації». Відповідний законопроект розміщений на сайті парламенту.


«Визнати таким, що втратив чинність, Закон України від 7 липня 1999 року № 847-XIV «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», – сказано в законопроекті.
 
Як вказано в пояснювальній записці, метою і завданнями ухвалення законопроекту є «залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в економіку України, зростання її продуктивності, створення нових ефективних робочих місць, усунення неоднозначності норм законодавства у сфері приватизації державного майна через заборону приватизації як за окремими критеріями об’єктів державної власності, так і за переліками підприємств, що не підлягають приватизації без визначення підстав заборони».

 

Нагадаємо, 18 січня 2018 року Верховна Рада ухвалила новий закон про приватизацію державного майна, а на початку березня тодішній президент України Петро Порошенко підписав його. Основною метою закону є спрощення процесу приватизації за рахунок спрощення класифікації об’єктів приватизації – поділу на об’єкти малої і великої приватизації.

 

Також законом передбачено розширення переліку об’єктів, які можуть виставлятися на продаж, скорочення термінів виставлення на продаж, можливість оформлення банківської гарантії, уніфікація способів продажу держмайна. 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ