Ремонт дороги у Залісцях: як працюють соціальні кошти

Фото з мережі Інтернет

Більша частина центральної дороги с. Залісці, що на Збаражчині, у відмінному стані. Ще декілька років тому у селі проклали асфальт, тому близько 9 км шляху - без ям і вибоїн. Веде дорога у центр села, де є ФАП, сільська рада, школа та магазин. Саме тут, як то кажуть, вирує життя селян. Звідси веде дорога у іншу частину Залісців, де - бездоріжжя. Асфальту тут ніхто не прокладав ще з часів колгоспу, зізнаються місцеві, капітального ремонту не було. Компанія "Контінентал", яка орендує землі у селі, вирішила допомогти селянам у вирішені наболілої проблеми. Тому ще на початку літа почали завозити щебінь і відсів для покращення стану доріг у населеному пункті.

 

"Ми привезли сюди 200 т щебню та 300 т відсіву. Надали свою техніку, яка вантажить матеріали. І уже місцеві жителі, які мають вантажний транспорт, розвозять до не асфальтованої ділянки центральній дороги та бічних шляхів у селі. Спочатку засипаємо щебенем, тоді - відсівом, трамбуємо. Вода розмиває покриття, тому воно рельєфне, у вибоїнах. Рівняючи та трамбуючи поверхню, робимо дороги придатними для використання місцевими жителями. Загалом було витрачено 80 тис. грн соціальних коштів на закупівлю матеріалів для ремонту доріг", - зазначив старший менеджер зі зв'язків із громадськістю кластеру "Полісся" Компанії "Контінентал" Микола Вальчук.

 

Село Залісці віддалене від районного центру, ближче місцевим до Почаєва - 12 км. Але сюди дороги теж немає, тож ремонт всього декількох кілометрів покриття могло б покращити сполучення. Та сільська голова зізнається: ремонтувати нікому, місцевого бюджету не вистачає, можуть покращити дорожнє покриття хоча б центральної дороги лише завдяки таким небайдужим, як компанія "Контінентал".

 

"Місцевого бюджету вистачає на виплату заробітної платні, оплату комунальних послуг, а реалізовувати масштабні проєкти нам не під силу. Компанія "Контінентал" взяла на себе ремонт 2 км центральної дороги та частини бічних. Сподіваємось, що 500 тонн будматеріалів вистачить, щоби хоч трохи покращати їх стан", - розповіла сільська голова Марія Копач.

 

Працює агрохолдинг у селі майже 10 років. Ремонт дороги - не єдина допомога громаді села. Щороку компанія, підтверджуючи свою соціальну відповідальність, допомагає вирішувати проблеми населеного пункту.

 

"Крім вчасної виплати орендної плати та сплати податків, компанія "Контінентал" не забуває про соціальну складову своєї діяльності. Тому регулярно сплачує соціальні інвестиції у громади для їх ефективного розвитку. Зокрема, для реалізації проєктів у селі Залісці за останні три роки було скеровано понад 350 тис грн. За ці кошти оновлено спортивну залу у школі, здійснено ремонтні роботи у будинку культури, ремонт доріг", - розповів начальник соціально-інвестиційного відділу компанії "Контінентал" Василь Мартюк.


Нагадаємо, що для реалізації соціальних проєктів на територіях своєї присутності компанія формує спеціальний бюджет. 130 грн за кожен гектар в обробітку сплачують аграрії, а на який проєкт витратити - вирішує громада. Саме так формується надійне партнерство українського села й аграріїв, які вірять у розвиток і майбутнє регіонів.

 

тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини,  ремонт,  дорога

Ірина ПИСКУР


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ