Терористи подарували два українських підприємства Росії

Фото з мережі Інтернет

Горлівський м'ясокомбінат і харцизький канатний завод "Силур", які після 2014 року виявилися на непідконтрольній території Донбасу і були захоплені угрупуванням ДНР, перейшли під контроль російських фірм.

 

Як повідомляє Східний варіант, влади ДНР називають цей процес "зміною керуючого", але не пояснюють, на якій підставі контроль над промисловими підприємствами отримали нікому не відомі російські ТОВ. Чи не розкриваються також і імена реальних власників цих фірм.

 

У факті захоплення українських активів в ОРДЛО немає нічого нового. Однак якщо раніше підприємства формально захоплювали угруповання сепаратистів, то вони отримували статус "державних підприємств" ЛДНР. Тепер українську власність відкрито отримали російські компанії, які захопили активи українських бізнесменів без згоди їх законних власників в порушення всіх норм міжнародного права.

 

Завод "Силур" був захоплений бойовиками ДНР в грудні 2016 року. Тоді керівництво так званої республіки оголосило завод "державним підприємством". В кінці червня цього року стало відомо, що завод був переданий російській фірмі ТОВ РосЕкспоСнаб.

 

Представники угруповання ДНР підтвердили, що "державний" завод був переданий в управління приватній російській фірмі, і пояснили такий крок поганим економічним станом заводу, який працював з перебоями.


Про саме підприємство ТОВ РосЕкспоСнаб, яке отримало конроль над "Силур" практично немає ніякої інформації. У російських держреєстрах є компанія з аналогічною назвою, яка була зареєстрована 20 липня 2018 року і знаходиться в Ростові-на-Дону. Засновником і керівником Ростекспоснаба є Литвинов Андрій Олександрович. Видами діяльності компанії вказані торгівля рудами, металами, будівельними матеріалами. Статутний капітал фірми при цьому становить всього 10 тисяч рублів.

 

Горлівський м'ясокомбінат був переданий якомусь російському ТОВ Профгарант, однак більш докладної інформації про цю фірму поки немає. Так звані "влади" Горлівки ситуацію не коментували.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ