На Тернопільщині безкоштовно вакцинують від небезпечної хвороби

Фото з мережі Інтернет

На Тернопільщині почав діяти новий закон щодо щеплень проти кору, які тепер безкоштовні для всіх. Відтепер вакцинуватися безкоштовно проти цієї хвороби можуть і діти, і дорослі, оскільки наказом МОЗ України знято будь-які вікові обмеження для безоплатної вакцинації. Про це повідомили на сайті Міністерства охорони здоров’я України. 

 

Відтак, щеплення дорослому необхідне у разі контакту з хворим, або якщо людина не хворіла, але не має інформації про щеплення у медкартці та якщо за результатами аналізу на наявність антитіл IgG у вас немає імунітету проти хвороби. До слова, дорослим для захисту організму вистачає одного щеплення.

 

Якщо йде мова про вакцинацію дітей, то її не роблять доки немовляті не виповниться 6 місяців. Першу вакцинацію проводять протягом 6-11 місяців від дня народження дитини. Далі щеплення роблять за відповідним календарем.

 

Таку процедуру можна провести у комунальному медзакладі, де ви підписали декларацію із лікарем. А з початку літа вона запрацює у приватних лікарнях та лікарів-ФОПів, які мають підписаний із Національною службою здоров’я України, договір.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ