У Зеленського сказали, скільки боргів «пробачать» українським підприємцям

Фото з мережі Інтернет

У команді переможця президентських виборів Володимира Зеленського заявили, що українським фізособам-підприємцям можуть списати 7,4 млрд грн заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску за період із 2016 року. Таку цифру озвучив Данило Гетманцев, який відповідає за економічний і податковий напрямок в майбутній адміністрації Зеленського.

 

Нагадаємо, раніше він оголосив про те, що команда переможця виборчих перегонів розробить законопроект, який звільнить фізосіб-підприємців від ЄСВ, якщо вони не здійснюють діяльність.

 

"Значна частина цих ФОП – сплячі. Проблема введення "подушного податку" на ФОП у 2016 році полягала в тому, що багатьом довелося закритися без жодного перехідного періоду, навіть тим, хто реально працював, але, наприклад, сезонно", – пояснив Гетманцев.

 

 

За його словами, відповідний законопроект буде затверджений командою Зеленського тільки після громадського обговорення.

 

Гетманцев наголосив, що "пробачити" борг можуть "сплячим" ФОП, а тим, хто платив весь цей час ЄСВ, не буде пропонуватися "перерахунок або перегляд", адже "весь це час, імовірно, вони робили це, виходячи з власних бізнес інтересів".

 

"Є багато людей, які реально не здійснювали діяльність. Є ті, хто реєстрував ФОП ще в 2014-2015 роках і забув про них. Їм весь цей час ніхто нічого не говорив, зараз же по закінченню трьох років, коли вже проходять терміни давності за цими нарахуваннями, про них згадують і відправляють податкові повідомлення, і реально нічого зробити не можна, тому що дійсно за законом вони повинні платити. Нам здається, що неправильно платити податок за ту діяльність, що не здійснювалася", – пояснив Гетманцев.

 

Він також розповів, що механізм переходу ФОП у "сплячий" режим також буде передбачено згаданим законопроектом, але поки що він розробляється.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ