В Тернополі теж планують втановити тактильну плитку на тротуарах?

Фото з мережі Інтернет

90% існуючих пандусів не пристосовані до потреб людей з фізичними обмеженнями.

 

  В Україні з 1 квітня вступили в дію нові Державні будівельні норми, які передбачають обов’язкове включення до проектів з будівництва вулично-дорожньої мережі, а також житлових і громадських будівель елементів доступності, необхідних для людей з порушенням органів зору. Про це поінформував заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

 

“У нових ДБНз інклюзивності вперше введені обов’язкові вимоги щодо влаштування тактильної плитки та інших елементів доступності для людей з порушеннями зору: тактильних інформаційних покажчиків з шрифтом Брайля, аудіовказівників, візуальних елементів доступності і т.д.”, – написав заступник міністра у facebook.

 

Він також повідомив, що в Україні будуть переобладнані і побудовані нові пандуси, так як 90% з них не пристосовані до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями.

 

“Об’єкти, які проектуються, повинні бути однаково доступні і зручні для маломобільних груп населення та для інших членів суспільства. Наприклад, відсутність порогів, неслизькі рівні поверхні, зручні з’їзди, подача корисної інформації, яка легко сприймається візуально, тактильно і вербально”, – повідомив заступник міністра.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ