Від чого залежить розмір допомоги по безробіттю

Фото з мережі Інтернет

Розмір виплати допомоги по безробіттю залежить від страхового стажу, підстави припинення трудових відносин та розміру заробітної плати, отримуваної громадянином перед звільненням. Про це повідомляється на сайті Державної служби зайнятості.

 

Умови, тривалість та розмір виплати допомоги по безробіттю визначений статтями 22 та 23 Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” від 02.03.2000 р. № 1533-III (зі змінами).

 

 

Застрахованим особам, стаж яких протягом останніх 12 місяців становить не менше ніж шість місяців, розмір допомоги по безробіттю визначається у відсотках до їх середньої заробітної плати залежно від страхового стажу:

  • до 2 років – 50 відсотків;
  • від 2 до 6 років – 55 відсотків;
  • від 6 до 10 років – 60 відсотків;
  • понад 10 років – 70 відсотків.

 

Застраховані особи, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, мали страховий стаж менше шести місяців, мають право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі.

 

Допомога по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ