Для зручності тернополян у місцевому ЦНАПі надаватимуть 8 нових «паспортних» послуг (Відео)

Фото з мережі Інтернет

249 – стільки послуг тепер можуть отримати тернополяни у ЦНАПі, що на вулиці Острозького. Сьогодні там урочисто відкрили зал надання паспортних послуг. Передає канал Тернопіль1.

 

Паспорт у ЦНАПІ. Вперше паспорти оформляли сьогодні у Центрі надання адміністративних послуг, що у центрі Тернополя. Андрій саме подає документи на закордонний паспорт. Каже ID-картку оформляв у паспортному столі, сьогодні ж вирішив спробувати чи у ЦНАПІ буде зручніше. Поки що, каже – задоволений.

 

В день відкриття у ЦНАПІ не людно. Містяни ще не знають про нові послуги. Насправді ж, тут можна оформити та отримати біометричний паспорт для виїзду за кордон, ід-картку, провести обмін і заміну документів. Загалом у ЦНАПі надаватимуть 8 паспортних послуг.

 

“За кошти міської ради було придбано обладнання. Ми обладнали 5 робочих станцій, завдяки чому будемо мати можливість приймати наших громадян, як на прийом документів, так і видачу паспорта”, каже начальник центру надання адміністративних послуг у Тернополі Інеса Паничева.

 

 

Адміністратори, які працюватимуть у залі надання паспортних послуг, пройшли відповідне навчання у міському відділі ДМС. Загалом це другий ЦНАП на Тернопільщині, де оформляють біометричні документи, кажуть і міграційній службі. Перший відкрили торік у Шумську. “Проаналізувавши минулий рік, взявши один із осінніх місяців, ми побачили, що по всій Україні ми на 2 місці, ID-картки – на 3. Ажіотаж згас, але ми відчуваємо попит, він не згасає”, каже начальник УДМС у Тернопільській області Ярослав Давибіда.

 

Міський голова Тернополя Сергій Надал каже, що в місті хочуть максимальну кількість послуг перенести в ЦНАП. Це для того, щоб людям не довелося ходити по різних приміщеннях, кабінетах. Передбачено, що вони матимуть можливість прийти сюди, принести заяву і отримати всі необхідні документи.

 

Найчастіше до ЦНАПу тернополяни звертаються із земельними питаннями, щодо перепланування житла чи виготовлення соціальної “Карти тернополянина”. Але неодноразово зверталися і щодо виготовлення паспорта, тому надання такої послуги у ЦНАПІ є виправданим.

 

“Свого часу через ЦНАПи надавалась така послуга як виготовлення першого паспорта. Це був паспорт у формі книжечки. Проте коли помінялось законодавство, ця послуга перестала надаватися. Я думаю, що буде велика кількість громадян, які будуть мати бажання подати документи саме у ЦНАП, тому що це у першу чергу зручне місце розташування”, додає адміністратор сектору надання адміністративних послуг відділу “ЦНАП” Наталія Баран.

 

Нагадаємо, з весни минулого року у ЦНАПі Тернополя, за адресою – Князя Острозького, 6 можна оформити видачу водійського посвідчення і довідку про несудимість.

Яна Полухіна, Віталій Куземко

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ