В Тернополі ліквідують кілька маршрутів громадського транспорту (Відео)

Фото з мережі Інтернет

Маршрутки №7, 10, 21, 24, 28, 30 і 34 перестануть їздити вже влітку. Через запровадження у нашому місті транспортної мережі, схеми руху маршруток мінятимуть. Зміни торкнуться і тролейбусів. Передає канал Тернопіль1.

 

 

У Тернополі запроваджують транспортну модель, згідно з якою планують змінити схеми руху автобусів та тролейбусів, а також сполучення між мікрорайонами Тернополя. “Місто минулого року замовило транспортну модель. Це дослідження всіх транспортних потоків, це транспортна поведінка міста, чому вони рухаються, куди вони рухаються, чим добираються, пішки, їздять, громадським транспортом чи приватним”, коментує радник міського голови Тернополя Антон Марчевський.

 

Відтак уже влітку зникнуть маршрутки № 7, 10, 21, 24, 28, 30 і 34. Деякі з них будуть об’єднані з іншими маршрутними напрямками. Зміни торкнуться і тролейбусів. Автобусний маршрут № 1А і тролейбусний №1 роз’єднають. Свій рух змінить маршрутка № 12. Можливо зникне маршрут №25. Його об’єднають з маршрутом № 15. Всі тролейбуси, які їздять через центральний ринок в напрямку до вул. Микулинецької будуть заїжджати на автовокзал, для цього буде побудоване відгалуження, щоб тролейбуси могли зупинятись біля центрального автовокзалу.

 

Свої пропозиції чи зауваження щодо нової транспортної моделі тернополяни зможуть висловити до 20 березня через портал “Електронних консультацій з громадськістю» або ж надіславши пропозицію на електронну пошту управління транспорту uprtrans_te@ukr.net .

 

“Обговорення транспортної мережі відбувається на сайті електронних консультацій. Посилання є на сайті міської ради, можна знайти. Але треба пам’ятати, що це цілісна мережа”, додає Антон Марчевський.

 

Залишені пропозиції відправлять на доопрацювання для того, щоб прийняти остаточне рішення. Нова маршрутна мережа запрацює влітку.

Ольга Милимка, Оксана Задорожна


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ