Псевдопрацівники банку продовжують красти гроші у довірливих тернополян

Фото з мережі Інтернет

«На мобільний телефон подзвонив чоловік і представився працівником банку. Повідомив, що рахунок заблоковано через спробу несанкціонованого доступу і слід негайно змінити паролі»: такі і подібні заяви реєструють поліцейські від краян, які стали жертвами інтернет-шахраїв.

 

Лише за минулі вихідні мешканці області  допомогли невідомим вкрасти понад 45 тисяч гривень.
 
 
2 шахрайства з банківськими картками задокументували правоохоронці Тернопільського відділу поліції. Двоє тернополян змінили паролі і втратили 900 та 12, 560 гривень кожен. А мешканцю Хоросткова «пощастило» найбільше: зловмисник зумів зняти понад 32 тисячі з картки. Схема відома, однак, на жаль, і надалі дієва: незнайомець по телефону представився працівником банку та повідомив, що в фінустанові зафіксували підозрілу спробу зняти кошти з рахунку. Зі слів додзвонювача, клієнту слід негайно змінити пароль та продиктувати усі номери  зазначені на картці. Чоловік повідомив усі дані банківської картки, а невдовзі отримав приголомшливе смс-повідомлення: з рахунку зняли увесь залишок.
 
 
За усіма фактами шахрайства відкрито кримінальні провадження.
 
 
Аби не потрапити в шахрайські пастки, слід не довіряти незнайомцям конфіденційну інформацію. Вкотре нагадуємо, жоден банківський працівник не телефонує до клієнтів з запитами про захисні коди, номери банківських карток, тощо.  Будь-які фінансові операції працівники фінансових установ здійснюють у відділеннях банку.
 
Будьте пильними!


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ