Об’їзну Тернополя побудують за грантових 20 мільйонів євро (Відео)

Фото з мережі Інтернет

Нова об’їзна. Першу частину дороги в обхід Тернополя можуть почати будувати вже навесні. Автошлях має з’єднати дві міжнародні траси: М-12 з Тернопіль- Підволочиськ і М-19 з Тернопіль-Кременць.

Нова дорога дозволить розвантажити вулиці 15 Квітня і Об’їзну від великого потоку транспорту, зокрема, великогабаритного. “Протяжність обходу 8,6 км. Вона планується технічної категорії 1Б, що передбачає влаштування двох смуг руху у кожному напрямку, і влаштування роздільної смуги”, каже заступник керівника служби автомобільних доріг у Тернопільській області Юрій Іваниця.

Наразі на місці майбутньої дороги – шляху немає. Там лише поля. Проект будівництва об’їзної Тернополя фінансують із Європейського Союзу. Там готові виділити 20 мільйонів євро. Це грантові гроші, а не кредит, тобто кошти не доведеться повертати, кажуть шляховики.

 

 

“Проект фактично готовий. Питання землевідводу, складне питання, тому що дорога буде проходити через розпайовані земельні ділянки. Передбачається викуповувати ці ділянки у власників”, продовжує Юрій Іваниця.

Додамо, будівництво першої черги дороги в обхід Тернополя планують розпочати у травні цього року.

 

 

Яна Полухіна, Віталій Куземко


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ