«Штрафи — не вихід»: Насіров про нові правила для власників «євроблях»

Фото з мережі Інтернет

Нові правила розмитнення і штрафи для авто на єврономерах не вирішать проблеми "євроблях" в Україні. Більшість таких автомобілів залишаться нерозмитненими. Про це заявив в ефірі ObozTV глава Державної фіскальної служби України Роман Насіров.

 

"Уже минулого року країна була в ситуації, коли кількість авто на єврономерах була близько 500-600 тисяч. Цю проблему уряду треба було вирішувати ще в минулому році — не тільки той закон, який ми маємо на сьогодні, за яким розмитнено п'яту частину автомобілів. Ми вже розуміємо, що чимало з них не розмитнять. Остання цифра була 125-130 тис. авто, але це зовсім не ті цифри, на які ми очікували", — зазначив Насіров.

 

За словами глави ДФС, на сьогодні уряд розуміє, що проблема продовжуватиме існувати.

 

"Нібито ухвалили закон, але від самого початку всім було зрозуміло, що більше половини тих авто не розмитнені. Або люди будуть їх вивозити, або чекати на якісь змін, але проблема залишиться. Уявіть собі — залишиться 300 тис. таких нерозмитнених автомобілів. 300 тис. домогосподарств — це близько мільйона людей, чиї інтереси фактично не збігаються з інтересами влади", — наголосив він.

 

Насіров вважає, що Кабмін має докорінно переглянути ставлення до проблеми авто на єврономерах, "бо карати і штрафувати — це в жодному разі не те, чого ми очікуємо від влади".

 

 

"Багато людей купують ці автомобілі як спосіб заробітку для себе. Для людини це інвестиція в її маленький бізнес — або вона торгує, або працює як таксист. Для України це потенційне збільшення ВВП. Це інвестиції наших громадян у засоби виробництва... Людям треба дати можливість мати хоча б такий автомобіль, якщо раніше в родині його не було", — заявив глава ДФС.

 

 

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні 22 лютого акциз для "євроблях" підвищили вдвічі. Стосуватиметься це тих, хто ввіз машину щонайменше три місяці тому. З кінця минулого року 125 тис. власників "єврономерів" встигли легалізувати свої авто. Решті доведеться або після 22 лютого розмитнювати за загальними правилами, або після 23 травня заплатити величезний штраф.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ