Якщо прийшли завищені платіжки: Українцям розповіли, як і де можна оскаржити тариф (Відео)

Фото з мережі Інтернет

Якщо люди вважають якусь із отриманих платіжок за комунальні послуги явно завищеною, вони можуть оскаржити цей рахунок. Особливо якщо послуга не надається належним чином. Про це в ефірі ObozTV розповів начальник головного територіального управління юстиції у Києві Станіслав Куценко.

 

За його словами, сьогодні найчастішим предметом для подібних дискусій є утримання прибудинкової території.

 

 

"Утримання прибудинкової території — це дуже розмите поняття. Туди входить підмітання, фарбування стін, прибирання сходів тощо. Це те, що записано, але за фактом часто не реалізовується. І це є найчастішим предметом для дискусій. Бо за це платиться певна сума, але нічого не робиться. І це ті речі, які я б радив оскаржити українцям, якщо вони бачать, що реально прибудинкова територія не прибирається", — додав Куценко.

 

Він уточнив, що у Києві такі платіжки слід оскаржити, телефонуючи на гарячу лінію КМДА 1551. А ось із такими послугами, як гаряче водопостачання і опалення, буде складніше. "Тут треба складати акти. Наприклад, якщо з крана з гарячою водою йде холодна, то треба з іще двома людьми це засвідчити і надіслати відповідний протокол до ЖЕКу або обслуговуючої контори", — пояснив чиновник.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ