На Тернопільщині вивели з «тіні» 5173 працівників

Фото з мережі Інтернет

У кожному районі Тернопільщини створено робочі групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, до складу яких входять, зокрема, і представники фіскальної служби області.

 

Ці групи здійснюють обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання норм трудового законодавства, оформлення трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.

 

За результатами контрольно-перевірочної роботи щодо платників податків, які виплачували зарплату та інші доходи громадянам з порушенням вимог податкового та іншого законодавства (єдиний внесок) проведено 7 перевірок суб’єктів господарювання-юридичних осіб та 2 перевірки суб’єктів господарювання фізичних осіб, за результатами яких  донараховано всього 88,3 тис грн податків та зборів (штрафних санкцій та пені), у тому числі 78,7 тис грн податку на доходи фізичних осіб, 7,7 тис. грн єдиного соціального внеску, 1,9 тис. грн військового збору.

 

Завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками, в січні прийнято 5173 працівників.

Сектор комунікацій Головного управління ДФС у Тернопільській області.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ