На Тернопільщині у 2018 році майже 3 тисяч породіль отримали «Пакунок малюка»

Фото з мережі Інтернет

Одноразову допомогу у вигляді найнеобхідніших речей для малечі матері почали отримувати з вересня минулого року. На Тернопільщині у 2018 році майже 3 тис. породіль отримали «Пакунок малюка».

 

Як повідомили в прес-службі облдержадміністрації, про це під час прес-конференції повідомив голова ТОДА Степан Барна. Він нагадав, що одноразову допомогу у вигляді найнеобхідніших речей для малечі матері почали отримувати з вересня минулого року.

 

«За цей період допомогою скористалися майже три тисячі родин. З 2019 року вартість пакунка замість 3 тис. 374 грн складає  3 тис.  186 грн. Це пов’язано з тим, що коли адміністрація укладає угоду між Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів і Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй у сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства, то вони проводять тендерні конкурси щодо визначення постачальника пакунків малюка. Здешевлення відбувається в процесі тендерних процедур, а ніяк не за рахунок погіршення якості пакунка чи зменшення кількості товарів у ньому», – підкреслив Барна.

 

А його даними, цього року Тернопільщина уже отримала 924 пакунки малюка. До кінця року заплановано надати допомогу 8 тис. 735 сім’ям на суму близько 40 млн. грн. Видають необхідні для маляти речі у пологовому будинку. Перелік товарів затверджений Мінсоцполітики. До складу пакунка входять 25 позицій, серед яких підгузки, пелюшки, одяг, засоби гігієни тощо.

 

«Кожна жінка, в якої з’явився новонароджений, безкоштовно отримує подарунок з необхідними в перший період життя дитини речами. Пакунок малюка» формувався на основі опитування молодих мам, а перелік речей буде розширено з лютого 2019 року», – зазначив директор департаменту соцзахисту населення ОДА Вадим Боярський.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ