Приклад маніпуляцій: Як тернопільські «журналісти» арештували депутата Зіня (Фото)

Фото з мережі Інтернет

19 лютого ввечері тернопільські журналісти вчинили справжній ґвалт. А вірніше показали рівень власної професійності.

 

Посилаючись на фото одного з інтернет-сайтів журналісти вирішили, що у Тернополі затримали депутата міської ради від ВО «Свобода» Івана Зіня. Свої статті «журналісти» прикрасили епітетами «робиться щоб неймовірне», «у Тернополі гучне затримання». Власне розслідування вони навіть доповнили фотошопом, показуючи читачеві, де саме стоїть депутат.

 

null

 

Яке було здивування самого депутата Зіня і його колег зі «Свободи», які читали про затримання, перебуваючи на партійних зборах за участі лідера партії Олега Тягнибока.

 

Першим публічно відреагував інший свободівець Михайло Сиротюк. На своїй сторінці у соцмережі він виклав пост: «Дно тернопільської журналістики. Поки ми з колегою Іваном Зінем на партійних зборах, інтернет-сайти пишуть що його затримали». Зіня бачили сто людей.

 

null

 

Та й якщо добре проаналізувати фото депутата та ймовірного злочинця, які з’явилися у мережі, видно що це дві різні людини.

 

Але для чого аналізувати, коли запахло «гарячою» сенсацією. Що це непрофесійність чи свідома маніпуляція фактами? Очевидно і це і це.

 

Нагадаємо, що це вже не перша провокація у Тернополі. Тернополян попереджують про нові провокації. Детальніше читайте у матеріалі: «Кому і чому потрібні диверсії на Тернопільщині?»

 

А тим часом, окремі ЗМІ вже вибачилися перед депутатом Зінем.

 

Редакція «20 хвилин» приносить вибачення Івану Зіню за непорозуміння, що сталося на офіційній сторінці видання в ілюстрації до новини. Визнаємо, що інформацію не перевірили до кінця. 

 

Що ж було насправді повідомили в управлінні поліції:

«Працівники управління карного розшуку ГУ Національної поліції спільно із спецпідрозділом КОРД в центрі міста затримали підозрюваного у вимаганні коштів тернополянина, – повідомляють в поліції. Тобто боротьба з криміналом. Жодного хабарництва, ніяких депутатів.

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ