Українцям знову врізали норми споживання газу

Фото з мережі Інтернет

Кабінет міністрів України повернув попередні соціальні нормативи споживання газу, що застосовуються при розрахунку субсидій для населення. Згідно з рішенням, прийнятим на засіданні уряду 13 лютого, КМУ відновив дію постанови №609 від 18 серпня 2017 р.

 

Відповідно до документа нормативи споживання газу, що застосовуються при розрахунку субсидій, діють на рівні: 3,3 куб. м замість колишніх 4,4 куб. м на 1 чол. в міс. при наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання (ЦГВ).

 

При наявності газової плити і відсутності ЦГВ і газового водонагрівача норма зменшена до 5,4 куб. м замість 7,1 куб. м, при наявності газової плити і водонагрівача - до 10,5 куб. м замість 14 куб. м.

 

 

Раніше, 30 січня, Кабмін своєю постановою №63 повернув знижені норми споживання газу для населення без лічильників. Даним документом серед іншого був скасований ряд постанов, в тому числі №609.

 

Замість нього вступив в силу попередній документ, що регламентує соціальні нормативи споживання газу для розрахунку субсидій на рівні 4,4 куб. м, 7,1 куб. м, 14 куб. м.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ