Для кого з тернополян платіжки за опалення стануть ще страшнішими

Фото з мережі Інтернет

У Тернополі планують відновити справедливість між користувачами індивідуального і централізованого теплопостачання. Відтак власникам квартир з індивідуальним опаленням доведеться доплачувати за користуванням під’їздом, сходовою кліткою, підвалами, а також теплом від транзитних стояків. Такі нововведення обіцяють запровадити уже з наступного опалювального періоду.

 

Відповідно до останніх законодавчих вимог, власники квартир з індивідуальним опаленням, мають платити за транзитні стояки. Відповідна постанова вступила в дію 25-го грудня.

 

«За місця загального користування повинні платити ті, хто має індивідуальне опалення, оскільки вони користуються сходовими клітками, підвалами. І цю частку за опалення загальних місць користування вони повинні платити. Загалом відмовитися від опалення у під’їзді не можна, бо цього вимагають санітарні норми. Нині люди, які користуються централізованим опаленням, оплачують послуги теплопостачання повністю, а власники квартир з індивідуальним опаленням – тільки за обігрів своєї квартири. Тому в цьому є певна несправедливість. Відповідно до останніх законодавчих вимог, оплачувати за місця загального користування повинні всі мешканці», – каже головний інженер КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Віталій Грубенюк.

 

Окрім цього, тернопільські багатоповерхівки облаштовують індивідуальними тепловими пунктами та лічильниками тепла.

Софія Романська


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ