Як всі українці скинулись на допомогу аграрним мільярдерам

Фото з мережі Інтернет

Якщо розділити усю суму на кількість населення України станом на початок 2018 року, виходить, що кожен громадянин України умовно надав допомоги компаніям, пов’язаним з Юрієм Косюком, на суму близько 23 гривень. Аграрні компанії радника президента України Юрія Косюка у 2018 році отримали майже 970 млн грн дотацій із державного бюджету, ідеться в розслідуванні програми "Схеми: корупція в деталях".
 
 
У сюжеті зазначають, що це приблизно чверть від усього обсягу дотацій агрофірмам, виданих у 2018 році (загалом – приблизно 4 млрд грн). Окрім того, державну допомогу одержали компанії, пов'язані з народними депутатами – членами комітету Верховної Ради з питань аграрної політики або їхніми родичами. Зокрема, державну підтримку одержали компанії, пов'язані з депутатом Анатолієм Кузьменком (Блок Петра Порошенка), Олегом Дмитренком (БПП), Петром Юрчишиним (позафракційний), Миколою Люшняком (БПП), Сергієм Лабазюком (“Воля народу“) , ідеться в розслідуванні "Схем".

 

Водночас приблизно 200 компаній, не пов'язаних із нардепами, дістали відмови в наданні дотацій. В агрохолдингу Косюка "Миронівський хлібопродукт" уважають, що всі виплати були обґрунтованими. "Будь-яка компанія, незалежно від її імені власника чи масштабів бізнесу, може претендувати на отримання державних дотацій, якщо дотримується умов постанови Кабміну від 7 лютого 2018 року... Увесь обсяг державної підтримки, яку одержали підприємства "МХП" у 2018 році, був наданий на підставі їх повної відповідності критеріям, установленим чинним законодавством", – ідеться у відповіді прес-служби компанії.

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ