Безкоштовна юридична консультація в Тернополі

Фото з мережі Інтернет

Тернополяни регулярно звертаються за юридичною допомогою. У місті працюють гарячі лінії та прямі контактні телефони різних служб, за якими можна набагато швидше отримати необхідну інформацію.

 

У фізичних осіб часто виникають ситуації, які потребують юридичного вирішення. Розібратися в труднощах, що з’явилися не будучи юристом не маючи досвіду роботи з правовими актами, досить складно. В таких випадках потрібно отримати професійну юридичну консультацію.

 

При Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області, відповідно до Закону України від 02.06.2011 № 3460-VІ «Про безоплатну правову допомогу» (із змінами) створена та діє громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги.

 

Безоплатна первинна правова допомога включає такі види правових послуг надання правової інформації: надання консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру; надання допомоги у забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги і медіації.

 

Право на безоплатну первинну правову допомогу, згідно з Конституцією та вищевказаним законом, мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України.

 

Прийом громадян у правовій громадській приймальні з надання безоплатної первинної допомоги при Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області проводиться щоденно з 10.00 до 13.00, з 14.00 до 16.00 години за адресою: м. Тернопіль, вул. Грушевського 8, (ліве крило, третій поверх, каб.№ 314, телефон (0352)52-22-92).

 

Також громадяни можуть подати заяву, скаргу, електронне звернення чи пропозицією до органів юстиції за допомогою електронного звернення через веб-сайт просто скориставшись рубрикою «Задати запитання» у Онлайн-громадській приймальні.

 

Звертаємо увагу, що в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103 та єдиний багатоканальний телефонний номер call-центру Міністерства юстиції України – 044 364 23 93. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України. Ця телефонна лінія працює цілодобово.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ